Τυρόπιτα χωρίς φύλλο: μια διαφορετική συνταγή για τυρόπιτα

Η τυρόπιτα χωρίς φύλλο είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που μπορεί να φτιαχτεί από όλους. Είναι ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως γεύμα ή ως σνακ.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Η συνταγή αυτή είναι σχετικά απλή και εύκολη και το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 1 hour 10 mins
  • Yield: 16

Υλικά

  • 1/2 κιλό τυρί φέτα
  • 2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 5 αυγά
  • 1 φλιτζάνια γιαούρτι
  • 1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 1 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα του ταψιού

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε σε μια λεκάνη τα αυγά. Προσθέτετε τη φέτα (λιωμένη με το πιρούνι), την κεφαλογραβιέρα, το γιαούρτι, το λάδι, το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύετε καλά.
  2. Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί Νο 30, ρίχνετε το μείγμα και το στρώνετε καλά. (Η τυρόπιτα πρέπει να έχει ύψος δύο δάχτυλα.)
  3. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Τη βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε λίγο να κρυώσει, τη χαράζετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 50 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Leave a Reply