ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ
Υλικά
- 1 κιλό καλαμποκάλευρο
- 1/2 κιλό τυρί φέτα κομμένη σε μικρά κομματάκια
- 300 γραμμάρια Μανούρι χοντροκομμένο
- 2–3 ποτήρια νερό
- 2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι
- 200 γραμμάρια λάδι και 1-2 κουταλιές σούπας για το ταψί
- 1 κουταλιές γλυκού σόδα φαγητού
- αλάτι –πιπέρι
Εκτέλεση
- Σ’ ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε το καλαμποκάλευρο με το καυτό νερό, ρίχνοντας το λίγο λίγο, για να σχηματιστεί χυλός. Φροντίζετε να μη γίνει πολύ υδαρής. Προσθέτετε κατόπιν το σιμιγδάλι, το λάδι, τη σόδα και τα τυριά. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μαλακά μέχρις ότου αποκτήσετε ένα ομοιογενές μείγμα. Αλείφετε με λάδι ένα ταψί και απλώνετε το παραπάνω μείγμα. Ψήνετε την πίτα στους 180°C για 1 ώρα.