Τυρόπιτα με τραχανά
Υλικά
Για τα φύλλα
- 7 φλιτζάνια αλεύρι
- 2 κουταλιές σούπας λάδι
- 2 αυγά
- Αλάτι
Για τη γέμιση
- 1 1/2 φλιτζάνια τραχανά
- 3 φλιτζάνια γάλα
- 400 γραμμάρια τυρί φέτα
- 6 αυγά
- 2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 3 κουταλιές σούπας γάλα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε σε μια λεκάνη το αλεύρι με λίγο αλάτι, ρίχνετε το λάδι, τα αυγά χτυπημένα και λίγο νερό. Τα ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια ζύμη σφιχτή, και την αφήνετε για 1/2 ώρα.
- Βάζετε τα τρία φλιτζάνια γάλα σε μια κατσαρόλα. Όταν αρχίσει να ζεσταίνεται, προσθέτετε τον τραχανά και ανακατεύετε για 10 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει.
- Χτυπάτε το αυγά και τα ρίχνετε στον τραχανά. Προσθέτετε τη φέτα λιωμένη με πιρούνι, την κεφαλογραβιέρα, λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Χωρίζετε τη ζύμη σε πέντε μπαλάκια και με τον πλάστη τα ανοίγετε σε φύλλα. Αλείφετε ένα ταψί Νο 30 με λάδι, στρώνετε δύο φύλλα, αλείφονται τα με λάδι, και απλώνετε το μισό μείγμα. Στρώνετε άλλο ένα φύλλο και ρίχνετε το υπόλοιπο μείγμα. Στρώνετε τα δύο τελευταία φύλλα, αλείφοντας τα με λάδι, κόβετε τα φύλλα που εξέχουν και γυρίζετε το υπόλοιπα προς τα μέσα.
- Χτυπάτε το υπόλοιπο λάδι με τις τρεις κουταλιές σούπας γάλα και ραντίζετε
- την πίτα. Τη χαράζετε σε κομμάτια και την ψήνετε
- σε προθερμασμένο φούρνο στους180 βαθμούς για 1 ώρα.
- Αφήνετε να κρυώσει λίγο και σερβίρετε.