Τυρόπιτα Μετσόβου

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τυρόπιτα Μετσόβου

Υλικά

  • 400 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 150 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 300 γραμμάρια τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 350 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
  • 250 γραμμάρια τυρί μετσοβόνε τριμμένο
  • 250 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
  • 200 γραμμάρια μυζήθρα τριμμένη
  • 200 γραμμάρια γάλα
  • 8 αυγά
  • Πιπέρι
  • 400 γραμμάρια φύλλο κρούστας

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζετε 100 γραμμάρια από το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά. Βάζετε όλα τα τυριά σε μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το γάλα και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε, να ενωθούν καλά.
  2. Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο ένα ταψί. Βάζετε ένα φύλλο κρούστας, αλείφετε πάλι με λίγο λάδι και βάζετε άλλο ένα φύλλο. Ρίχνετε επάνω στα φύλλα το 1/3 της γέμισης με τα τυριά.
  3. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σκεπάζετε με ακόμα 2 φύλλα, αλείφοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο. Ρίχνετε τη μισή από την υπόλοιπη γέμιση. Απλώνετε άλλα 2 φύλλα, αλείφοντας με ελαιόλαδο πάλι ενδιάμεσα και στρώνετε τα μανιτάρια.
  4. Συνεχίζετε με τα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση και τελειώνετε με φύλλα κρούστας. Αλείφετε την επιφάνεια της πίτας με άφθονο ελαιόλαδο, τρυπάτε με πιρούνι τα φύλλα σε αρκετά σημεία και χαράζετε σε κομμάτια.
  5. Βάζετε στον φούρνο και ψήνετε για 40-45 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει. Βγάζετε από τον φούρνο, αφήνετε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης