Τυρόπιτα Σκοπέλου: γνήσια παραδοσιακή συνταγή

Η τυρόπιτα Σκοπέλου είναι μια παραδοσιακή συνταγή που φτιάχνεται με φέτα, ανθότυρο και φύλλο κρούστας. Είναι μια πιτούλα που είναι ιδανική για όλες τις ώρες, είτε σαν σνακ, είτε σαν ορεκτικό, είτε σαν κυρίως πιάτο. Γίνεται εύκολα και γρήγορα και η γεύση της θα σας ενθουσιάσει.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τυρόπιτα Σκοπέλου

Γνήσια παραδοσιακή συνταγή για τυρόπιτα Σκοπέλου. Πανεύκολη, πεντρανόστιμη πιτούλα για όλες τις ώρες. Γίνεται εύκολα και γρήγορα και η γεύση της θα σας ενθουσιάσει. Χαρίστε την απλόχερα σε όσους αγαπάτε. Καλή Επιτυχία!

  • Total Time: 15 mins
  • Yield: 8

Υλικά

Για το φύλλο

  • 1/2 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιές σούπας λάδι
  • αλάτι
  • ξίδι
  • νερό (όσο πάρει)

Για τη γέμιση

  • 1/2 κιλό φέτα κατσικίσια λιωμένη

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε τα υλικά της ζύμης. Ζυμώνετε καλά και πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγετε ψιλό φύλλο (πάχους 1 εκατοστού).
  2. Ραντίζετε με λάδι το φύλλο και προσθέτετε τη λιωμένη φέτα. Τυλίγετε το φύλλο σε ρολό διαμέτρου 3 εκατοστών. Τηγανίζετε την πίτα σε καυτό λάδι.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Cuisine: Ελληνική

 

Leave a Reply