Τυρόπιτα στριφτή με μανούρι και φέτα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΤΡΙΦΤΗ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κουταλιές σούπας σκληρό τυρί τριμμένο
  • 8 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 810 κουταλιές σούπας νερό
  • 1 κουταλιές γλυκού αλάτι
  • πιπέρι
  • 300 γραμμάρια Φέτα τριμμένη
  • 1/2 κιλό Μανούρι κομματιασμένο
  • 2 κουταλιές σούπας Γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 αυγά και
  • 1 επιπλέον για το άλειμμα
  • 2 κουταλιές γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ελάχιστο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε τη ζύμη ως εξής: πάνω σε επίπεδη επιφάνεια κοσκινίζετε το αλεύρι και κάνετε μια λακουβίτσα στο κέντρο. Ρίχνετε στη λακουβίτσα το σκληρό τυρί, το αλάτι και λίγο χλιαρό νερό. Δουλεύετε λίγο λίγο το ζυμάρι με τις άκρες των δαχτύλων σας, προσθέτοντας όσο νερό χρειάζεται για να είναι εύπλαστο. Το ανοίγετε με τον πλάστη σε φύλλο, πάχους 1 εκ. περίπου. Σκορπίζετε στην επιφάνεια της ζύμης το βούτυρο κομμένο κομματάκια και τη διπλώνετε ώστε να σκεπαστεί το βούτυρο. Την ανοίγετε μια φορά με τον πλάστη και την ξαναδιπλώνετε. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία 2-3 φορές. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο 1 ώρα.

Για τη γέμιση, ανακατεύετε τη φέτα και το μανούρι με τ’ αυγά και το γιαούρτι. Προσθέτετε λίγο αλάτι, πιπέρι και το δυόσμο. Κόβετε με το μαχαίρι το φύλλο σε 3 μακρόστενες λωρίδες. Βάζετε λίγη από τη γέμιση στη μέση και τυλίγετε τρία ρολά 30 εκ. το καθένα. Τοποθετείτε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί. Χτυπάτε

  1. αυγό με ελάχιστο λάδι και αλείφετε την τυρόπιτα με πινέλο. Ψήνετε στους 180’, 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης