Τυρόπιτα
Υλικά
- 1/2 κιλό φύλλα κρούστας
- 1 κιλό τυρί φέτα
- 6 αυγά
- 5 φλιτζάνια γάλα
- 1/2 φλιτζάνια βούτυρο λιωμένο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε το τυρί σε μια λεκάνη και το λιώνετε με πιρούνι. Στρώνετε σε ένα ταψί Νο 30 δύο φύλλα, αλείφοντας τα με βούτυρο, και σκορπίζετε λίγο τυρί. Συνεχίζετε Βάζοντας ένα φύλλο και τυρί εναλλάξ, ώσπου να τελειώσει το τυρί και να μείνουν τρία φύλλα. Τα στρώνετε και αλείφετε την επιφάνεια με βούτυρο. Κόβετε τα φύλλα που εξέχουν και γυρίζετε το υπόλοιπα προς τα μέσα. Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια.
- Χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε το γάλα, το υπόλοιπο βούτυρο και περιχύνετε την τυρόπιτα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει λίγο η τυρόπιτα, την κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.