Τυροπιτάκια με μπεσαμέλ
Υλικά
- 1 κιλό φύλλο κρούστας ξεπαγωμένο
- λάδι !Για το τηγάνισμα
Για την μπεσαμέλ
- 3 κουταλιές σούπας φυτίνη
- 1/2 ποτήρι του νερού σπορέλαιο για την κρέμα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κουταλιές γλυκού μοσχοκάρυδο
- 2 ποτήρια του νερού αλεύρι
- 400 γραμμάρια φέτα
- 4 αυγά
- 250 γραμμάρια κίτρινα τυριά τριμμένα
- 250 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
- 3 ποτήρια του νερού γάλα εβαπορέ
- 2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ ζεσταίνοντας τη φυτίνη με το σπορέλαιο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά, ώστε να ψηθεί χωρίς να σβολιάσει. Δίπλα, σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το γάλα, το νερό με το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Αφού ψηθεί το αλεύρι, προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς και απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφού η κρέμα σφίξει, προσθέτουμε τα αυγά, που τα έχουμε χτυπήσει προηγουμένως, και τα τυριά.
- Κόβουμε τα φύλλα στα τρία. Στην κάτω μεριά του κάθε φύλλου βάζουμε ένα κουταλιές γλυκού γέμιση και τα τυλίγουμε τρίγωνα. Σε σπορέλαιο που έχουμε ζεστάνει τηγανίζουμε τα τυροπιτάκια, που τα βάζουμε πριν τα σερβίρουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίζουν από το λάδι.
Σημείωση
- Αν δε θέλουμε να τα τηγανίσουμε την ίδια μέρα, τα διατηρούμε στην ψύξη, σε στρώσεις, βάζοντας ενδιάμεσα σε κάθε στρώση πάνινη πετσέτα.