ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Υλικά
- 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 700 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 3 κουταλιές σούπας τυρί φέτα τρίμματα
- 2 κουταλιές σούπας τυρί τριμμένο (ρεγκάτο, πεκορίνο, κεφαλοτύρι)
- 2 φρυγανιές τριμμένες
- 14 φύλλα κρούστας
- 120 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο επιπλέον
- Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Ανακατεύετε και τηγανίζετε για 4-5 λεπτά να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά. Βγάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη φέτα, το τριμμένο τυρί, τη φρυγανιά και αλατοπιπερώνετε (προσέξτε το αλάτι,γιατί τα τυριά είναι ήδη αλμυρά). Ανακατεύετε καλά. Βάζετε ανά δύο τα φύλλα κρούστας. Αλείφετε πρώτα με βούτυρο ένα φύλλο και βάζετε επάνω το δεύτερο (σκεπάζετε τα υπόλοιπα με βρεγμένη πετσέτα να μην ξεραθούν). Χωρίζετε σε 4 λωρίδες το κάθε διπλό φύλλο. Βάζετε μία κουταλιές σούπας από τη γέμιση στην άκρη. Διπλώνετε τη μία γωνία διαγώνια προς τα επάνω να σκεπαστεί η γέμιση σε τρίγωνο και συνεχίζετε να διπλώνετε ως το τέλος της λωρίδας. Συνεχίζετε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση. Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι. Αλείφετε τα τυροπιτάκια με το υπόλοιπο βούτυρο. Βάζετε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο και ψήνετε για 15-20 λεπτά να ροδίσουν καλά. Σερβίρετε ζεστά ή κρύα.