Τυρόψωμο στη γλάστρα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τυρόψωμο στη γλάστρα

Φούρνος Ηλεκτρικός: 200 (προθερμασμένος) Υγραερίου: Θέση 3 (μη προθερμασμένος) Χρόνος ετοιμασίας: περίπου 2 ώρες Χρόνος ψησίματος: 40-50 λεπτά

Υλικά

  • 400 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλιές γλυκού αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κουταλιές σούπας σπορέλαιο
  • 250 ml χλιαρό νερό
  • 150 γραμμάρια δυνατό τυρί
  • 1 κρόκο αβγού
  • 1 κουταλιές σούπας νερό

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίστε σε λεκανάκι το αλεύρι και ανακατώστε με τη μαγιά, Προσθέστε το αλάτι, τη ζάχαρη, το πιπέρι, το λάδι και το νερό. Ζυμώστε με το ειδικό εξάρτημα ζύμης του μίξερ, πρώτα στη χαμηλή ταχύτητα και μετά στην πιο υψηλή, ώσπου να γίνει η ζύμη λεία (περίπου 5 λεπτά), Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε τη σε ζεστό μέρος να ανέβει. Κόψτε τα 2/3 του τυριού σε μέτρια κομμάτια, Πασπαλίστε τη ζύμη με αλεύρι, βγάλτε τη στον πάγκο και ζυμώστε ξανά μαζί με το τυρί. Βάλτε τη ζύμη σε 4 βουτυρωμένα πυρίμαχα σκεύη (διαμ. περίπου 20 εκ.). Κόψτε το υπόλοιπο τυρί σε μικρά τρίγωνα και καρφώστε τα στη ζύμη. Αφήστε τη σε ζεστό μέρος να ανέβει. Χτυπήστε τον κρόκο με το νερό και αλείψτε την επιφάνεια. Βάλτε τις φόρμες στη σχάρα του φούρνου.

Συμβουλή

  1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πήλινα γλαστράκια
  • Author: Aggela

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης