Τζατζίκι με αυγά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τζατζίκι με αυγά

Υλικά

  • 1 αγγούρι
  • αλάτι
  • 2 σφιχτά βρασμένα αυγά
  • 1 1/2 κουταλιές γλυκού σκόνη σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 1/2 ματσάκι άνηθος
  • 1 γιαούρτι με λίγη κρεμ-φρές
  • 3 κουταλιές σούπας λάδι
  • 12 κουταλιές σούπας ξύδι από κρασί
  • μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά το αγγούρι μετά το κόβετε στα τέσσερα κατά μήκος σε κύβους. Το πασπαλίζετε με αλάτι, το αφήνετε 10 λεπτά να τραβήξει. Καθαρίζετε τ’ αυγά και τα ψιλοκόβετε. Πλένετε τον μαϊντανό και τον άνηθο, τα στεγνώνετε και τα κόβετε. Ανακατεύετε το γιαούρτι με το λάδι και τ’ αυγά, προσθέτετε αν θέλετε ξύδι.
  2. Προσθέτετε το αγγούρι με το ζουμί τους και πιπέρι. Σερβίρετε τη σαλάτα καλά παγωμένη. Ταιριάζει με κρέας ψητό ή κρύο, και με ζεστές πατάτες ψητές σε αλουμινόχαρτο με αρωματικό βούτυρο.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply