Το τζίντζερ με την πικάντικη γεύση, χρησιμοποιείται στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Αυτή την εποχή το βρίσκετε στα μανάβικα και στις λαϊκές αγορές. Υπάρχει όμως και σε άλλες μορφές (αποξηραμένο, σε σκόνη ή σε σιρόπι).
Συνδυάζεται με κρέας, ψάρι και λαχανικά. Διατηρήστε το άρωμα του ρίχνοντας το, πριν από το σερβίρισμα, στις σούπες, στις μαρινάδες και στα φαγητά κατσαρόλας.
Το τζίντζερ σαν αφέψημα καταπολεμά το κρυολόγημα (σιγοβράζετε μια φρέσκια ρίζα τζίντζερ σε 1/3 του λίτρου νερό, για ένα 15′ περίπου, ή 1/2 κουταλιές γλυκού σκόνη τζίντζερ).
- ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ το φρέσκο, για αρκετές εβδομάδες τυλιγμένο σε χαρτί και σε δοχείο μέσα στο ψυγείο. Το αποξηραμένο, σε κλειστό δοχείο και σε σκοτεινό μέρος.