Βάφλες γλυκές Βασική ζύμη
Υλικά
- 250 γραμμάρια Μαργαρίνη ή βούτυρο
- 200 γραμμάρια Ζάχαρη
- 2 πακετάκια βανίλιας
- 5 Αυγά
- 400 γραμμάρια Αλεύρι
- 2 κουταλιές γλυκού Μπέικιν πάουντερ
- 350–400ml Γάλα
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε το βούτυρο ή μαργαρίνη έτσι ώστε να γίνει αφρός. Προσθέστε τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τα αυγά και ανακατέψτε τα.
- Ανακατέψτε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύοντας σταθερά προσθέτετε το γάλα με δόσεις. Ανακατεύετε κάθε 2 – 3 λεπτά με το μίξερ στην υψηλότερη βαθμίδα.
- Τη βασική ζύμη μπορείτε είτε να τη χρησιμοποιήσετε κατευθείαν είτε να την εμπλουτίσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.