Βάφλες με φρούτα
Υλικά
- 4 βάφλες (έτοιμες ή σπιτικές)
- 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
- λίγη βανίλια σε σκόνη
- 6 κουταλιές σούπας γάλα ζαχαρούχο
- 400 γραμμάρια φρέσκα φρούτα (φραγκοστάφυλα, φράουλες, μούρα)
- 1/2 κουταλιές γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 1 κουταλιές σούπας σοκολάτα για ρόφημα
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά τα φρούτα, τα κόβετε σε φέτες ή τα χωρίζετε σε μικρά τσαμπιά και τα στεγνώνετε καλά. Χτυπάτε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζετε σε κάθε πιάτο από μια βάφλα και από πάνω μοιράζετε το μείγμα με το γιαούρτι και το γάλα και κατόπιν τα φρούτα. Αναμειγνύετε τη σοκολάτα με την κανέλα και πασπαλίζετε με αυτό το μείγμα τις βάφλες. Σερβίρετε αμέσως. Οι βάφλες τρώγονται και στο πρωινό και ως επιδόρπιο. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φρούτα της συνταγής και με φρούτα της προτίμησης σας.