ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ
για 12 βαρκούλες
Υλικά
- 3 καρότα μεγάλα (χοντρά)
- 50 γραμμάρια αρακά κατεψυγμένο, βρασμένο και στραγγισμένο
- 150 γραμμάρια κοτόπουλου ψητό ή βραστό, κομμένο σε κυβάκια
- 150 γραμμάρια μορταδέλα χοιρινή, κομμένη σε μπαστουνάκια
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιές σούπας ξίδι από λευκό κρασί
- λίγη ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβετε μακρόστενες φέτες από τα καρότα πάχους 5 χιλιοστών και τα ζεματάτε 3′-4′, σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα σκάβετε ελαφρά για να γίνουν σαν βαρκούλες. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το κοτόπουλο, τον αρακά και τη μορταδέλα. Χτυπάτε το λάδι με το ξίδι, τη ρίγανη, αλατοπίπερο και περιχύνετε το μείγμα στο μπολ. Μοιράζετε το μείγμα στις βαρκούλες.