Βαρκούλες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Βαρκούλες

Υλικά

Για τα φύλλα:

  • 7 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 2 αυγά
  • 1/2 κουταλιές γλυκού μαχλέπι
  • μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 φλιτζάνια γάλα χλιαρό
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 5 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 κλωνάρια δυόσμο ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνια σταφίδες ξανθές
  • 1/2 κουταλιές σούπας μαστίχα κοπανισμένη
  • 1/2 κουταλιές γλυκού μαχλέπι τριμμένο
  • 4 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνια σουσάμι
  • Βούτυρο λιωμένο !Για το άλειμμα του ταψιού

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το αλεύρι με το μπέικιν και λίγο αλάτι σε λεκάνη, ρίχνετε το λάδι, τα αυγά χτυπημένα, το μαχλέπι, τη μαστίχα και τα ζυμώνετε, προσθέτοντας το γάλα λίγο λίγο, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Την αφήνετε για 1/2 ώρα. Βάζετε το τυρί σε μια λεκάνη, ρίχνετε το δυόσμο, τις σταφίδες, το μαχλέπι και τη μαστίχα. Τα ανακατεύετε λίγο και προσθέτετε τα τρία αυγά χτυπημένα. Παίρνετε ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγετε με τον πλάστη σε φύλλο. Το κόβετε σε στρογγυλά φύλλα με διάμετρο 10 εκ. Τοποθετείτε στο κέντρο κάθε φύλλου μία κουταλιές σούπας από το μείγμα και το διπλώνετε σε φάκελο πατώντας το σε κάθε γωνιά με τα δάχτυλα, αλλά αφήνοντας ανοιχτή (στο κέντρο) την επιφάνεια της γέμισης (σαν βαρκούλες). Συνεχίζετε με την υπόλοιπη ζύμη και γέμιση. Τοποθετείτε τις βαρκούλες σε ταψί αλειμμένο με βούτυρο, τις αλείφετε με το τέταρτο αυγό χτυπημένο και τις πασπαλίζετε με το σουσάμι. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφού κρυώσουν λίγο, σερβίρετε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply