Βασιλόπιτα με αμυγδαλόψιχα

Please follow and like us:

Βασιλόπιτα με αμυγδαλόψιχα
Μια διαφορετική συνταγή βασιλόπιτας που σας προτείνουμε για να γιορτάσετε γλυκά τον ερχομό του Νέου Έτους!
Συγγραφέας:
Μερίδες: 8
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Συνολικός χρόνος: 
Υλικά
  • 5 φλιτζ. αλεύρι
  • 2 φλιτζ. βούτυρο γάλακτος
  • 1½ φλιτζ. γάλα
  • 2 φλιτζ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. κονιάκ
  • 8 αυγά
  • 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 20 αμυγδαλόψιχες ασπρισμένες
  • Βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα του ταψιού
Εκτέλεση
  1. Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, μέχρι να ασπρίσει.
  2. Ρίχνετε την ζάχαρη λίγη λίγη, τα αυγά ένα ένα και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
  3. Ανακατεύετε το μπέικιν με το αλεύρι (αφού κρατήσετε μία κ.σ.) και ρίχνετε στο μπολ εναλλάξ λίγο γάλα, λίγο αλεύρι, το κονιάκ και την τριμμένη αμυγδαλόψιχα. Τα χτυπάτε, ώστε να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.
  4. Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί Νο 32, το πασπαλίζετε με αλεύρι και στρώνετε το μείγμα. Βάζετε το τυχερό νόμισμα και στολίζετε με τις αμυγδαλόψιχες.
  5. Ψήνετε τη βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.

 

loading...

Post Author: Greekouzina

Greekouzina
Παρακαλούμε αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση