Βασιλόπιτα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Βασιλόπιτα

Υλικά

  • 6 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 φλιτζάνια βούτυρο γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνια σουσαμέλαιο
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλιές γλυκού σόδα
  • 1/2 φλιτζάνια κονιάκ
  • 1/2 κουταλιές γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
  • 1/2 κουταλιές γλυκού γαρίφαλο
  • 1 αυγό
  • Βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα του ταψιού
  • Αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη για το στόλισμα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε το βούτυρο στο μπολ του μίξερ και προσθέτετε τη ζάχαρη λίγη λίγη. Τα χτυπάτε, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα, ρίχνετε το λάδι και συνεχίζετε το χτύπημα. Προσθέτετε τη μαστίχα, το γαρίφαλο, τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ και το αλεύρι με το μπέικιν λίγο λίγο (κρατάτε μία κουταλιές σούπας αλεύρι). Τα ζυμώνετε, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή. Αλείφετε ένα ταψί Νο 30 με βούτυρο και το πασπαλίζετε με αλεύρι. στρώνετε τη ζύμη και βάζετε το νόμισμα. Χτυπάτε το αυγό και αλείφετε την επιφάνεια της βασιλόπιτας. Τη στολίζετε με την αμυγδαλόψιχα και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply