Βεντζετέριαν πάστα
Υλικά
- 400 γραμμάρια πένες ριγέ
- 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
- 100 γραμμάρια αρακά κατεψυγμένο
- 150 γραμμάρια σπαράγγια φρέσκα, τρυφερά
- 2–3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 7–8 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 150 γραμμάρια τυρί τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
Εκτέλεση
- Κόβετε τις πιπεριές στη μέση, αφαιρείτε τους σπόρους και το κοτσάνι τους και τις αλείφετε με λίγο λάδι. Τις τοποθετείτε σε ταψάκι και τις ψήνετε μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Κατόπιν τις βάζετε σε σακουλάκι να «ιδρώσουν» 10′. Ξεφλουδίζετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε κυβάκια.
- Αφαιρείτε τα κοτσάνια από τα σπαράγγια και τα βράζετε 8′ σε αλατισμένο νερό. Βράζετε χωριστά τον αρακά 7′-8′ και τον στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα σπαράγγια και τον αρακά και αλατοπιπερώνετε. Συνεχίζετε το σοτάρισμα 2′-3′ ακόμη, ανακατεύοντας προσεκτικά για να μη χαλάσει η εμφάνιση των λαχανικών.
- Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Τα ανακατεύετε με το μείγμα λαχανικών και τα κυβάκια της ψημένης πιπεριάς.
- Σερβίρετε, αφού πασπαλίσετε με το τυρί. Η γνώμη του σεφ: Συνταγή για χορτοφάγους και όσους εκτιμούν τις λεπτές γεύσεις των λαχανικών. Οι αυστηροί χορτοφάγοι μπορούν να αντικαταστήσουν το τυρί με τυρί σόγιας, εάν δεν τρώνε ζωικά παράγωγα.