Βεντζετέριαν πάστα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Βεντζετέριαν πάστα

Υλικά

  • 400 γραμμάρια πένες ριγέ
  • 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • 100 γραμμάρια αρακά κατεψυγμένο
  • 150 γραμμάρια σπαράγγια φρέσκα, τρυφερά
  • 23 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 78 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 150 γραμμάρια τυρί τριμμένο σε χοντρό τρίφτη

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τις πιπεριές στη μέση, αφαιρείτε τους σπόρους και το κοτσάνι τους και τις αλείφετε με λίγο λάδι. Τις τοποθετείτε σε ταψάκι και τις ψήνετε μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Κατόπιν τις βάζετε σε σακουλάκι να «ιδρώσουν» 10′. Ξεφλουδίζετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε κυβάκια.
  2. Αφαιρείτε τα κοτσάνια από τα σπαράγγια και τα βράζετε 8′ σε αλατισμένο νερό. Βράζετε χωριστά τον αρακά 7′-8′ και τον στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα σπαράγγια και τον αρακά και αλατοπιπερώνετε. Συνεχίζετε το σοτάρισμα 2′-3′ ακόμη, ανακατεύοντας προσεκτικά για να μη χαλάσει η εμφάνιση των λαχανικών.
  3. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Τα ανακατεύετε με το μείγμα λαχανικών και τα κυβάκια της ψημένης πιπεριάς.
  4. Σερβίρετε, αφού πασπαλίσετε με το τυρί. Η γνώμη του σεφ: Συνταγή για χορτοφάγους και όσους εκτιμούν τις λεπτές γεύσεις των λαχανικών. Οι αυστηροί χορτοφάγοι μπορούν να αντικαταστήσουν το τυρί με τυρί σόγιας, εάν δεν τρώνε ζωικά παράγωγα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply