Βερίκοκα γεμιστά με λευκή σοκολάτα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Βερίκοκα γεμιστά με λευκή σοκολάτα

Υλικά

  • 150 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα και άλλα
  • 30 γραμμάρια για την γαρνιτούρα
  • 1 σακουλάκι βανίλια
  • 30 γραμμάρια βούτυρο
  • 60 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 30 ημιαποξηραμένα βερίκοκα
  • 30 γραμμάρια μαύρη κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβετε 150 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα. Βράζετε την κρέμα γάλακτος και λιώνετε μέσα τη θρυμματισμένη κουβερτούρα, τη βανίλια και το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Χτυπάτε το μείγμα, το οποίο έχει ήδη κρυώσει στο ψυγείο μέχρι να γίνει κρέμα, το τοποθετείτε σε μία σακούλα κορνέ.
  2. Χαράζετε τα βερίκοκα κατά μήκος, τα ανοίγετε ελαφρώς και τα γεμίζετε με το μείγμα. Τα τοποθετείτε στο ψυγείο. Τεμαχίζετε ξεχωριστά την υπόλοιπη λευκή και μαύρη κουβερτούρα και λιώνετε τη μία μετά την άλλη σε μπεν μαρί. Τις τοποθετείτε ξεχωριστά σε σακούλες κατάψυξης, (ή σε ένα μικρό κομμάτι λαδόκολλας τυλιγμένο σε χωνάκι) κόβετε μία πολύ μικρή γωνία από την καθεμία και γαρνίρετε τα βερίκοκα με λεπτές λωρίδες.
  3. Τα αφήνετε να στεγνώσουν. Τα διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι να τα καταναλώσετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply