Βερίκοκα σαντιγί

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Βερίκοκα σαντιγί

Χρόνος: 2 λεπτά – Θέση 1

Υλικά

  • 12 βερίκοκα
  • 2 κουταλιές σούπας αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
  • 6 κουταλιές σούπας λικέρ βερίκοκο
  • 25 γραμ. βούτυρο
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • αμύγδαλα καβουρδισμένα

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζετε τα βερίκοκα, τα χαράζετε από τη μία πλευρά, αφαιρείτε τα κουκούτσια, έτσι ώστε να μείνουν ολόκληρα και τα βάζετε στο καλάθι.
  2. Σπάζετε 4 κουκούτσια και βάζετε τα αμύγδαλα τους μαζί με 2 φλυτζάνια νερό στη χύτρα. Μόλις βράσει το νερό και γεμίσει ή χύτρα με ατμό, βάζετε το καλάθι πάνω στον τρίποδα. Κλείνετε τη χύτρα και ψήνετε τα βερίκοκα για 2 λεπτά στη θέση I. Σερβίρετε τα βερίκοκα σε ένα γυάλινο μπολ.
  3. Σ’ ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο και καβουρδίζετε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη, ώσπου να πάρουν ένα ελαφρό καραμελέ χρώμα.
  4. Προσθέτετε τα 2 φλυτζάνια νερό από τη χύτρα (χωρίς τα κουκούτσια) και το λικέρ. Περιχύνετε μ’ αυτό το σιρόπι τα βερύκοκα και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα σερβίρετε πασπαλισμένα με αμύγδαλα καβουρδισμένα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης