Βερίκοκα σαντιγί
Χρόνος: 2 λεπτά – Θέση 1
Υλικά
- 12 βερίκοκα
- 2 κουταλιές σούπας αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
- 6 κουταλιές σούπας λικέρ βερίκοκο
- 25 γραμ. βούτυρο
- 150 γραμ. ζάχαρη
- αμύγδαλα καβουρδισμένα
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζετε τα βερίκοκα, τα χαράζετε από τη μία πλευρά, αφαιρείτε τα κουκούτσια, έτσι ώστε να μείνουν ολόκληρα και τα βάζετε στο καλάθι.
- Σπάζετε 4 κουκούτσια και βάζετε τα αμύγδαλα τους μαζί με 2 φλυτζάνια νερό στη χύτρα. Μόλις βράσει το νερό και γεμίσει ή χύτρα με ατμό, βάζετε το καλάθι πάνω στον τρίποδα. Κλείνετε τη χύτρα και ψήνετε τα βερίκοκα για 2 λεπτά στη θέση I. Σερβίρετε τα βερίκοκα σε ένα γυάλινο μπολ.
- Σ’ ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο και καβουρδίζετε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη, ώσπου να πάρουν ένα ελαφρό καραμελέ χρώμα.
- Προσθέτετε τα 2 φλυτζάνια νερό από τη χύτρα (χωρίς τα κουκούτσια) και το λικέρ. Περιχύνετε μ’ αυτό το σιρόπι τα βερύκοκα και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα σερβίρετε πασπαλισμένα με αμύγδαλα καβουρδισμένα.