Ξεφλουδίζετε τα βερίκοκα, τα χαράζετε από τη μία πλευρά, αφαιρείτε τα κουκούτσια, έτσι ώστε να μείνουν ολόκληρα και τα βάζετε στο καλάθι.
Σπάζετε 4 κουκούτσια και βάζετε τα αμύγδαλα τους μαζί με 2 φλυτζάνια νερό στη χύτρα. Μόλις βράσει το νερό και γεμίσει ή χύτρα με ατμό, βάζετε το καλάθι πάνω στον τρίποδα. Κλείνετε τη χύτρα και ψήνετε τα βερίκοκα για 2 λεπτά στη θέση I. Σερβίρετε τα βερίκοκα σε ένα γυάλινο μπολ.
Σ’ ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο και καβουρδίζετε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη, ώσπου να πάρουν ένα ελαφρό καραμελέ χρώμα.
Προσθέτετε τα 2 φλυτζάνια νερό από τη χύτρα (χωρίς τα κουκούτσια) και το λικέρ. Περιχύνετε μ’ αυτό το σιρόπι τα βερύκοκα και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα σερβίρετε πασπαλισμένα με αμύγδαλα καβουρδισμένα.