Βοδινή γλώσσα της κατσαρόλας: Η Συνταγή των Γευσιγνωστών

Βοδινή γλώσσα της κατσαρόλας: Η Συνταγή των Γευσιγνωστών

Η βοδινή γλώσσα είναι ένας πειρασμός για τους λάτρεις της γαστρονομίας. Αν και η παρασκευή της μπορεί να φαίνεται προκλητική, ακολουθώντας τις απλές οδηγίες μας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει τους “μερακλήδες” της γεύσης. Με τη γλώσσα, τα μοσχαρίσια ποδαράκια και την πλούσια σάλτσα, αυτό το πιάτο θα σας χαρίσει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Ανακαλύψτε την απόλαυση της βοδινής γλώσσας και εντυπωσιάστε τους αγαπημένους σας με τις μαγειρικές σας ικανότητες.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Βοδινή Γλώσσα της Κατσαρόλας: Η Συνταγή των Γευσιγνωστών

Ενας ιδιαίτερα γευστικός πειρασμός είναι και η βοδινή γλώσσα. Βέβαια ενώ απευθύνεται σε “μερακλήδες” της γεύσης, η παρασκευή του δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη υπό την προυπόθεση βέβαια ότι θα ακολουθήσετε τις οδηγίες μας. Χαρίστε λοιπόν μια ιδιαίτερη γεύση τόσο σε σας όσο και στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

  • Total Time: 105 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 1 γλώσσα βοδινή
  • 1 κιλό μοσχαρίσια ποδαράκια κομμένα
  • 8 κρεμμύδια
  • 8 καρότα
  • 1 πράσο
  • θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλιές γλυκού κόκκους πιπεριού
  • αλάτι
  • 1/2 λίτρο κόκκινο κρασί
  • 1/4 λίτρου ζωμό κρέατος
  • 3 ποτηράκια του λικέρ κονιάκ

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τη γλώσσα 3-4 ώρες σε κρύο νερό. Βράστε περίπου 45 λεπτά, τα πόδια και τη γλώσσα σε μέτρια φωτιά. Κρυώστε τη γλωσσά και ξεφλουδίστε την. Καθαρίστε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Δέστε ένα μπουκετάκι, από το πράσο, το θυμάρι και τα βάγια. Βάζετε σε κατσαρόλα τη γλώσσα, τα ποδαράκια, τα λαχανικά και το μπουκετάκι με τα αρωματικά, το πιπέρι, το αλάτι το κόκκινο κρασί, και τον ζωμό κρέατος. Σκεπάζετε και ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο φούρνο περίπου 1 1/2 ώρα.
  2. Βγάζετε τη γλώσσα και την κρατάτε ζεστή στον θερμοθάλαμο. Αφαιρείτε και το μπουκετάκι με τα αρωματικά, από τον ζωμό. Κόβετε τη γλώσσα σε φέτες 1-2 εκ. πάχους, όπως επίσης και τα πόδια, σε μικρά κομμάτια. Ρίχνετε το κονιάκ στοί ζωμό και τον σουρώνετε. Γαρνίρετε τα κομματάκια της γλώσσας με τα λαχανικά και τα κομματάκια από τα μοσχαρίσια πόδια και περιχύνετε με τη σάλτσα.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 90 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Keywords: Βοδινή, γλώσσα, κατσαρόλας,

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης