Βοδινό γιουβέτσι παραδοσιακό

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Βοδινό γιουβέτσι παραδοσιακό

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό βοδινό κιλότο (άκρο)
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 γαρίφαλα
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κρασοπότηρο μαυροδάφνη
  • λίγος μαϊντανός
  • λίγο θυμάρι
  • αλατοπίπερο
  • λάδι

Εκτέλεση

  1. Αφαιρέστε τα κόκκαλα από το κιλότο, αφαιρέστε τις περιττές πέτσες, πλύντε το, στραγγιστέ το και κόψτε το φέτες όχι πιο χοντρές από ένα δάχτυλο. Πάρτε ανάλογο γιουβέτσι, ρίξτε μέσα ένα κλαδάκι θυμάρι, το δαφνόφυλλο, πασπαλίστε με αλατοπίπερο.
  2. Περιχύστε με τη μαυροδάφνη ή γλυκό κρασί, ξεφλουδίστε το κρεμμύδι, καρφιτσώστε επάνω του τα γαρύφαλα και ρίξτε το στο φαγητό. Προσθέστε 1-1 1/2 ποτήρι νερό, καπακώστε το γιουβέτσι, κλείστε το καπάκι του με ζυμάρι και βάλτε το σε πολύ χαμηλό φούρνο να σιγοψηθεί γύρω στις 6 ώρες. Επειδή είναι τόσο αργό το ψήσιμο αυτού του φαγητού, μπορείτε να το βάλετε αποβραδίς και να ψηθεί όλη τη νύχτα σε πολύ χαμηλό όμως φούρνο.

Σημείωση: Το βοδινό κιλότο είναι από τα πιο εξαιρετικά κρέατα, κατάλληλο για την παρασκευή διάφορων νοστιμότατων φαγητών, όπως βραστό, διάφορα ραγού, μπιφτέκια, κιμάδες κ.ά.

  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης