Βοδινό μαρινάτο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Βοδινό μαρινάτο

Το μαρινάρισμα είναι μια διαδικασία που φοβούνται πολλές νοικοκυρές και όχι άδικα. Εμείς σας περιγράφουμε τον τρόπο για σωστό μαρινάρισμα για το βοδινό κρέας. Με λίγη προσοχή στις οδηγίες δεν θα συναντήσετε μεγάλη δυσκολία και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει! Χρόνος: 35-40 λεπτά

Υλικά

  • βοδινό – 1 κιλό
  • κρεμύδι – 1 τεμ. κομμένο σε φέτες
  • καρότο – 1 τεμ. κομμένο
  • δάφνη – 1 φύλλο
  • σέλινο – 1 κλωνάρι
  • ξύδι – 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζεστό
  • βούτυρο – 2-3 κουταλιές σούπας
  • νερό – 1 φλυτζάνι ζεστό
  • αλάτι – λίγο
  • πιπέρι – λίγο
  • κύβος – ζωμός κρέατος
  • αλεύρι – 1 κουταλιές σούπας
  • κρέμα γάλακτος – 1 φλυτζάνι του τσαγιού

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το κρέας σε μία λεκάνη πορσελάνης. Απλώνετε από πάνω το κρεμμύδι, το καρότο, το φύλλο δάφνης, το σέλινο και τα περιχύνετε όλα μαζί με το ζεστό ξύδι. Σκεπάζετε τη λεκάνη και την αφήνετε να μείνει μερικές ώρες σε δροσερό μέρος. Στραγγίζετε και σκουπίζετε καλά το κρέας από τη μαρινάτα. Ζεσταίνετε το βούτυρο στη χύτρα, κοκκινίζετε καλά το κρέας απ’ όλες τις μεριές, προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τον κύβο και το νερό. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το φαγητό για 35-40 λεπτά. Ανοίγετε τη χύτρα, κόβετε το κρέας σε φέτες και δένετε τη σάλτσα με αλεύρι. Ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος και σερβίρετε το βοδινό με μακαρόνια ή χυλοπίτες.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης