Βοδινό Μεξικάνικο
Υλικά
- 1 φλυτζάνι φασόλια ξερά
- 1/2 κιλό βοδινό
- 100 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιές σούπας σούπας βούτυρο ή λάδι
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη
- 2 πιπεριές (1 πράσινη και 1 κόκκινη)
- 2 πράσα
- 1 φλυτζάνι ζεστό νερό
- 1 κύβο ζωμό κρέατος
- 1 κουταλιές σούπας σούπας ντοματοπελτέ
- πιπέρι, πάπρικα
- 1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι, στραγγισμένη
Εκτέλεση
- Μουσκεύετε τα φασόλια για 12 ώρες. Κόβετε το μπέικον και κρατάτε 3-4 φέτες ολόκληρες για το γαρνίρισμα. Κόβετε το κρέας σε μικρούς κύβους και το σοτάρετε με το μπέικον και το βούτυρο στην ανοιχτή χύτρα. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές, τα πράσα, όλα κομμένα σε φέτες, τα φασόλια το νερό, τον κύβο, τον ντοματοπελτέ, το πιπέρι και την πάπρικα. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το φαγητό για 15-20 λεπτά. Ανοίγετε τη χύτρα, προσθέτετε το καλαμπόκι και σερβίρετε το φαγητό, γαρνιρισμένο με τις φέτες του μπέικον πού θα κοκκινίσετε ελαφρά την τελευταία στιγμή.