Βολοβάν κινγκ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΒΟΛ-Ω-ΒΑΝ ΚΙΝΓΚ

6 μερίδες

Υλικά

Για τον φλοιό:

  • 600 γραμμάρια κατεψυγμένη ζύμη σφολιάτας
  • αλεύρι
  • 2 κρόκους
  • 1 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ

Εκτέλεση

  1. Γέμιση:
  2. φλιτζάνια ρύζι (τύπου παρμπόιλντ)
  3. φλιτζάνια ζωμό κότας (από κύβο)
  4. κουταλιές σούπας τριμμένο τυρί
  5. βρασμένη μοσχαρίσια γλώσσα
  6. γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
  7. λίγο ζωμό από τη βρασμένη γλώσσα
  8. φακελάκι έτοιμη σάλτσα μπεσαμέλ
  9. γραμμάρια μανιτάρια
  10. κρόκους
  11. κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
  12. χυμό λεμονιού
  13. Worcester sauce
  14. αλάτι
  15. πιπέρι καγιέν
  16. Αφήνετε τη ζύμη να ξεπαγώσει. ανοίγετε φύλλο πάχους 1/2 εκατοστού. Κόβετε ένα κυκλικό κομμάτι διαμέτρου 25 εκ., τοποθετώντας το ανάλογο πιάτο, πάνω στη ζύμη. Τοποθετήστε τη ζύμη πάνω σε ταψί φούρνου, περασμένο με λίγο νερό. Τρυπήστε τη ζύμη σε πολλά σημεία με πιρούνι. Ανακατέψτε τους κρόκους με το γάλα. Κατασκευάστε από λαδόχαρτο μια σφαίρα περίπου 15 εκ. διαμέτρου και τοποθετήστε πάνω στη ζύμη. Το περιθώριο που μένει ελεύθερο, αλείψτε με το μίγμα αυγού και γάλατος. Από την υπόλοιπη ζύμη κόψτε ένα κύκλο διαμέτρου 35-40 εκ. Αυτόν τοποθετήστε τον ανάλαφρα πάνω από σφαίρα του λαδόχαρτου, ενώστε τις άκρες τρυπώντας με πιρούνι αλείψτε την επιφάνεια με το μίγμα αυγού-γάλακτος.
  17. Από υπόλοιπα ζύμης κόψτε μερικά οχήματα και τοποθετήστε τα πάνω στη ζύμη πιέζοντας. Τρυπήστε τη σφαίρα 2-3 φορές με μαχαίρι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 30 λεπτά, στους 200°C. Μετά το ψήσιμο κόβετε προσεκτικά με μαχαίρι ή ψαλίδι, ένα καπάκι. Αφαιρείτε προσεκτικά το χαρτί από μέσα. Βράζετε το ρύζι 18 λεπτά στο ζωμό. Ρίχνετε το τυρί. Κόβετε μικρά κομματάκια τη γλώσσα και ετοιμάζετε από τον κιμά αφού τον αλατίσετε και πιπερίσετε μικρά μπαλάκια. Ετοιμάζετε τη σάλτσα μπεσαμέλ από τον ζωμό και τη σκόνη του πακέτου. Ρίχνετε σ’ αυτήν τα κρεατικά, μετά το αυγό και τέλος την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις χλυαρώσει λίγο γεμίζετε το βολοβάν και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply