Γευστικό και θρεπτικό, το βολοβάν με κοτόπουλο και ζαμπόν είναι ιδανικό για όλες τις περιστάσεις. Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες:
PrintΒολοβάν με κοτόπουλο και ζαμπόν
Βολοβάν με κοτόπουλο και ζαμπόν. Πολύ νόστιμο φαγητό για όλους. Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες μας και το γευστικό αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει. Καλή επιτυχία.
- Total Time: 45 mins
- Yield: 4
Υλικά
- 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 4–5 κουταλιές σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 400 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο σε κύβους
- 250 γραμμάρια αρακάς
- 2 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 200 γραμμάρια ζαμπονάκι σε κύβους ή ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 30 γραμμάρια αλεύρι
- 350 γραμμάρια ζωμός κοτόπουλου
- 150 γραμμάρια γάλα
- 12–14 βολοβάν (κατεψ. στα μεγάλα σουπερ-μάρκετ)
- Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα βάζετε το λάδι.
- Προσθέτετε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε μέσα το κοτόπουλο και τηγανίζετε να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές για 5-6 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
- Προσθέτετε τον αρακά, τον μαϊντανό, το ζαμπονάκι ή το ζαμπόν και το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά για 2-3 λεπτά και ρίχνετε σιγά-σιγά τον ζωμό με το γάλα. Ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 10-15 λεπτά να πήξει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να κρυώσει.
- Στο μεταξύ ψήνετε τα βολοβάν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν ψηθούν, βγάζετε το καπάκι τους και τα γεμίζετε με κουταλιές γλυκού με το μίγμα του κοτόπουλου και του ζαμπόν.
- Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά ακόμα, να ροδίσει η επιφάνεια, και σερβίρετε.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 35 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική