Βούτυρο με αρωματικά
Υλικά
- 1 κουταλιές γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλιές γλυκού δυόσμο
- 1 1/2 κουταλιές γλυκού σκόνη σκόρδου
- αλάτι
- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 2 ωμοί κρόκοι
Εκτέλεση
- Χτυπάτε καλά το βούτυρο στο μίξερ, προσθέτετε έναν, έναν τους κρόκους και ανακατεύετε καλά. Στο τέλος προσθέστε στο βούτυρο ρίγανη και το σκόρδο και αν θέλετε ακόμα λίγο αλάτι. Βάζετε το βούτυρο σε μικρά πήλινα μπολάκια και το διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. Ταιριάζει με φρέσκο ψωμί, σε πατάτες ψητές φούρνου και σε όλα τα ψητά κρέατα σχάρας. Μπορείτε επίσης να πλάσετε το βούτυρο σε ρολά μέσα σε αλουμινόχαρτο και να το αφήσετε στο ψυγείο να σφίξει. Λίγο πριν το σερβίρετε το κόβετε φέτες και το σερβίρετε μαζί με κρέας κομμένο σε φέτες ή με ψάρι ψητό. Μπορείτε επίσης να βάλετε το βούτυρο σε κορνέ και να σχηματίσετε μικρές ροζέτες πάνω σε πιατέλα.