Υλικά
- 1/2 κιλό κατεψυγμένα φασολάκια
- Μισό poumaro (κατά προτίμηση με τριμμένο κρεμμύδι μέσα)
- Πιπέρι
- Αλάτι
- Ρίγανη
- Λάδι
Εκτέλεση
- Ρίξτε λίγο λάδι στην χύτρα σας και αφήστε το να ζεσταθεί λίγο με τα μπαχαρικά που έχετε επιλέξει.
- Στη συνέχεια, προσθέστε τα κατεψυγμένα φασολάκια και ρίξτε μέσα το μισό poumaro (και, εάν θέλετε, ένα ποτηράκι νερό). Ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να αρχίσει να βράζει το μείγμα. Μόλις αυτό συμβεί, καπακώστε τη χύτρα και μειώστε τη φωτιά στο 1 ή 1,5.
- Αφήστε τα φασολάκια να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμα, ανοίξτε προσεκτικά τη χύτρα, προσέχοντας να αφήσετε να εξαεριστεί ολόκληρος ο ατμός.
- Είναι καλό να βάλετε τη χύτρα κάτω από τρεχούμενο νερό για να εξαεριστεί ο ατμός πιο γρήγορα.
TIP: Καλύτερα είναι να βάλουμε την χύτρα κάτω από τρεχούμενο νερό ώστε να φύγει ο ατμός πιο γρήγορα)
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 10 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Keywords: Φασολάκια, φοιτητές, αρχάριους,