Βραστό από μοσχαρίσιο κρέας και πουλερικό

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΒΡΑΣΤΟ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΕΡΙΚΟ

για 8 άτομα

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, κατάλληλο για βραστό
  • 400 γραμμάρια κόκαλα από χοιρινό κότσι
  • 1/2 φραγκόκοτα ή απλή κότα
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 4 κρεμμύδια
  • 2 πράσα
  • 2 καρότα
  • 300 γραμμάρια πράσινο λάχανο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών

Εκτέλεση

  1. Πλένετε πολύ καλά τα κρέατα και το πουλερικό και τ’ αφήνετε να σταθούν 1 ώρα σε αλατισμένο νερό. Κατόπιν καθαρίζετε τα λαχανικά. Βράζετε τα κρεατικά 10′ σε δυνατή φωτιά, μέσα σε αλατισμένο νερό που να τα σκεπάζει και ξαφρίζετε με τρυπητή κουτάλα. Αφαιρείτε τα κόκαλα με προσοχή. Προσθέτετε τα λαχανικά αφού τα καθαρίσετε κάπα κόψετε σε χοντρά κομμάτια, και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε το ζωμό λαχανικών και βράζετε 1 1/2 ώρα. Με τρυπητή κουτάλα βγάζετε το κρέας και τα λαχανικά και τα τοποθετείτε σε πιατέλα. Στο ζουμί όπου έβρασε το κρέας μπορείτε να βάλετε ρύζι και να φτιάξετε μια σούπα ή να προσθέσετε μερικά πολτοποιημένα λαχανικά για να γίνει πιο πηχτή. Μπορείτε επίσης να την αυγοκόψετε με 1 αυγό και το χυμό 2 λεμονιών. Μια θαυμάσια σάλτσα για να συνοδέψετε το βραστό σας είναι η εξής: χτυπάτε σ’ ένα σέικερ
  2. /2 φλιτζάνια λάδι με 3-4 κουταλιές σούπας ξίδι και 1 κουταλιές σούπας μουστάρδα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύνετε το βραστό κρέας ενώ είναι ακόμη ζεστό.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης