Το βραστό κρέας με ποικιλία λαχανικών είναι ένα πιάτο με πλούσια γεύση και άρωμα. Τα λαχανικά είναι τρυφερά και το κρέας είναι ζουμερό. Είναι ένα πιάτο που θα σας χορτάσει και θα σας δώσει την απαραίτητη ενέργεια για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
PrintΒραστό κρέας με ποικιλία λαχανικών
Απλή σχετικά συνταγή για βραστό κρέας με ποικιλία λαχανικών. Ιδιαίτερα νόστιμη αλλά και θρεπτική σούπα για μικρούς και μεγάλους. Καλή σας επιτυχία!
- Total Time: 2 hours 10 mins
- Yield: 6-8
Υλικά
- 1 1/2 κιλό χοιρινό σε κομμάτια με λίπος (ποδαράκια, σβέρκος)
- 1 κιλό μοσχαρίσιο ψαχνό, κατάλληλο για βραστό
Για τα λαχανικά
- 1/2 κολοκύθα (χωρίς σπόρους)
- 4 πατάτες
- 1 κομμάτι σελινόριζα
- 4–5 κρεμμύδια
- 4–5 καρότα
- 2–3 πράσα
- 300 γραμμάρια κουνουπίδι σε μπουκετάκια
- 2 βολβούς από μάραθο (φινόκιο)
- 2 αγκινάρες
- μερικά φύλλα σπανάκι
- 1/4 του φλιτζάνια ελαιόλαδο
- μαϊντανό ή άνηθο
- ο χυμός 1 λεμονιού
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε τα κρεατικά 2 ώρες, αφού τα ξαφρίσετε.
- Στο μεταξύ καθαρίζετε όλα τα λαχανικά και τα πλένετε. Όταν το κρέας βράσει, αφαιρείτε τα κομμάτια με τρυπητή κουτάλα και ρίχνετε μέσα τα λαχανικά κομμένα. Τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά 1 ώρα περίπου. Τα βγάζετε σε πιατέλα και τα αλατοπιπερώνετε καλά. Χτυπάτε το χυμό λεμονιού με το λάδι και το μαϊντανό ή τον άνηθο ψιλοκομμένο και περιχύνετε τα λαχανικά.
- Σερβίρετε χωριστά το κρέας. Μπορείτε φυσικά να ξαναβάλετε το κρέας στην σούπα και να σερβίρετε σε βαθιά πιάτα την σούπα.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 2 hours
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Βράσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Keywords: Βραστό