Ξιφίας σουβλάκι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ξιφίας σουβλάκι

Υλικά

  • 1 κιλό ξιφία
  • 3 κρεμμύδια
  • 2 ντομάτες
  • 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιές γλυκού ρίγανη
  • Ξυλάκια για σουβλάκια
  • Αλάτι

Για τη σάλτσα:

  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιές σούπας κάππαρη
  • 5 ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το ψάρι σε κύβους 3 εκ. και τον βάζετε σε μια πιατέλα. Ρίχνετε λίγο αλάτι, το λάδι, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και τον αφήνετε για λίγη ώρα.
  2. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα κόβετε στα δύο και τα χωρίζετε σε φύλλα. Πλένετε τις ντομάτες, τις κόβετε στα τέσσερα και αφαιρείτε τους σπόρους.
  3. Παίρνετε ξυλάκια και περνάτε εναλλάξ ένα κομμάτι ψάρι, ένα κομμάτι ντομάτα, ψάρι και κρεμμύδι. Ψήνετε τα σουβλάκια στο γκριλ του φούρνου για 15 λεπτά, γυρίζοντας τα συχνά και αλείφοντας το ψάρι με ένα πινέλο με τη μαρινάτα του. βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι, τις ντομάτες τριμμένες και τα σιγοβράζετε. Προσθέτετε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, την κάππαρη, τις ελιές κομμένες κομματάκια και συνεχίζετε το βράσιμο, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε τα σουβλάκια σε πιατέλα μαζί με τη σάλτσα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης