Ξιφίας στο φούρνο
Υλικά
- 1 κιλό ξιφίας
- 1 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε κύβους
- 1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε φέτες
- 1 κουταλιές γλυκού ρίγανη
- χυμό ενός λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι με το μαϊντανό και με αυτό πασπαλίζουμε το ψάρι, αφού προηγουμένως το έχουμε στρώσει σε ταψί. Πάνω σε κάθε φιλέτο τοποθετούμε μια λεπτή φέτα ντομάτας. Τις υπόλοιπες τις ψιλοκόβουμε και τις σκορπίζουμε γύρω από το ψάρι. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το πιπέρι και το αλάτι, περιχύνουμε με το λάδι και το λεμόνι. Ψήνετε το ψάρι για 50-60 λεπτά στους 180°C.