Ξιφίας στο φούρνο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ξιφίας στο φούρνο

Υλικά

  • 1 κιλό ξιφίας
  • 1 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε φέτες
  • 1 κουταλιές γλυκού ρίγανη
  • χυμό ενός λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι με το μαϊντανό και με αυτό πασπαλίζουμε το ψάρι, αφού προηγουμένως το έχουμε στρώσει σε ταψί. Πάνω σε κάθε φιλέτο τοποθετούμε μια λεπτή φέτα ντομάτας. Τις υπόλοιπες τις ψιλοκόβουμε και τις σκορπίζουμε γύρω από το ψάρι. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το πιπέρι και το αλάτι, περιχύνουμε με το λάδι και το λεμόνι. Ψήνετε το ψάρι για 50-60 λεπτά στους 180°C.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης