Ξυλάκια γρανίτα από φρέσκα φρούτα
(Για 6 γρανίτες)
Υλικά
- 225 γραμμάρια φρούτα εποχής καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
- χυμός 1 πορτοκαλιού
- 2– 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1 φλιτζάνια του τσαγιού λεμονάδα
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μίξερ τα φρούτα με το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη. Προσθέτετε τη λεμονάδα. Μοιράζετε το μείγμα σε 8 φορμάκια και τα βάζετε στην κατάψυξη του ψυγείου για 30′. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε δίχρωμα ή τρίχρωμα γλειφιτζούρια, χρησιμοποιώντας διαφορετικά φρούτα. Στην περίπτωση αυτή γεμίζετε το φορμάκι κατά το ένα τρίτο με ένα φρούτο, το βάζετε λίγο να παγώσει, συνεχίζετε με ένα δεύτερο από διαφορετικό φρούτο, το παγώνετε και κάνετε το ίδιο με το τρίτο φρούτο. Τα βγάζετε και βυθίζετε μέσα σε κάθε φόρμα από ένα ξυλάκι παγωτού. Τα ξαναβάζετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν καλά.
- Για να τα ξεφορμάρετε εύκολα, βουτάτε τα φορμάκια σε ζεστό νερό.
Σημείωση: Μπορείτε να βρείτε στην αγορά ειδικά, πλαστικά φορμάκια, που δε χρειάζεται να προσθέσετε ξυλάκι παγωτού για να παγώσετε χυμούς φρούτων. Αν δεν έχετε τα ειδικά φορμάκια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστικά ποτηράκια και ξυλάκια παγωτού.