Υποβρύχιο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Υποβρύχιο

Υλικά

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • ο χυμός 1/2 λεμονιού
  • 1 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουταλιές σούπας μαστίχα

Εκτέλεση

  1. Βράζετε σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά τη ζάχαρη και το νερό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι, αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται. Για να διαπιστώσετε αν το σιρόπι είναι έτοιμο, παίρνετε λίγο με ένα κουταλιές γλυκού και σκίζετε σταγόνες μέσα σε ένα ποτήρι νερό. Αν οι σταγόνες βυθιστούν στον πάτο του ποτηριού χωρίς να διαλυθούν, το σιρόπι είναι έτοιμο. Ωστόσο είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε γραδόμετρο. το σιρόπι θα είναι έτοιμο στους 33°. Απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνετε το χυμό του λεμονιού και αρωματίζετε με τη μαστίχα κοπανισμένη σε σκόνη. Αφήνετε το σιρόπι να γίνει χλιαρό. Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε κυκλικά, φροντίζοντας η κατσαρόλα να μένει ακίνητη, μέχρι να χάσει το σιρόπι τη διαφάνεια του και να γίνει μια θολή, γαλακτόμορφη μάζα. Τότε. το γλυκό είναι έτοιμο και το διατηρείτε σε βάζο.
  2. Αντί για μαστίχα μπορείτε να αρωματίσετε με βανίλια σε σκόνη ή με άρωμα πικραμύγδαλου.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply