Ζαμπόν αν Ασπίκ με μυρωδικά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ζαμπόν αν Ασπίκ με μυρωδικά

Υλικά

  • 2 1/2 φλιτζάνια ζωμός κρέατος φτιαγμένος με 1 κύβο βοδινού
  • ξηρό άσπρο κρασί
  • αλάτι
  • άσπρο πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • δυόσμος
  • ρίγανη
  • 9 φύλλα άσπρη ζελατίνα
  • 1400 γραμμάρια ζαμπόν άπαχο

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε το ζωμό κρέατος με το κρασί, ζεσταίνετε ελαφρά το μίγμα και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Πλένετε τον μαϊντανό, προσθέτετε και δυόσμο, ρίγανη. Βάζετε τα μισά στο ζωμό. Μουσκεύετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει και τη βάζετε σε μια κατσαρόλα, τη λιώνετε σε μέτρια θερμοκρασία και την προσθέτετε στον ζωμό, ενώ ανακατεύετε.
  2. Σε μια οβάλ, βαθιά, ξεπλυμένη με κρύο νερό φόρμα (δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλη για να μην απλωθεί πολύ το ζαμπόν) ρίχνετε το μίγμα με το ζελέ σε ύψος περ. 1 εκ. και το αφήνετε στο ψυγείο να δέσει ελαφρά. Τοποθετείτε το ζαμπόν πάνω στο ζελέ και σκεπάζετε με τα αρωματικά χόρτα που έχετε φυλάξει Περιχύνετε με το υπόλοιπο μίγμα. Σε 4 περίπου ώρες έχει παγώσει μέσα στο ψυγείο.
  3. Σερβίρετε το ζαμπόν σε φέτες μαζί με <βούτυρο με αυγά και με λεμόνι> (βλέπε σάλτσες) καθώς και χωριάτικο ψωμί.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply