ΖΑΜΠΟΝ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΙΝΑ
Μερίδες 6
Υλικά
- 450 γραμμάρια ζαμπόν σε ένα μεγάλο κομμάτι
- 1 κύβο κότας
- 2 κουταλιές σούπας ζεστό νερό
- 1 κουταλιές σούπας κορνφλάουρ
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
- 2 πράσινες πιπεριές
- 2 κουταλιές σούπας τσέρι ξηρό
- 3 κουταλιές σούπαςούπας λάδι
Εκτέλεση
- Σε γυάλινο μπωλ διαλύετε τον κύβο στο νερό. Ρίχνετε τη σάλτσα σόγιας, το τσέρυ, το κορνφλάουερ και τα ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το ζαμπόν κομμένο σε λουρίδες πάχους ενός δάχτυλου. Τ’ αφήνετε να μείνουν. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε πολύ το λάδι. Ρίχνετε τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές λουρίδες και τις σωτάρετε 2 λεπτά. Προσθέτετε το μίγμα του ζαμπόν και τηγανίζετε για 4-5 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.