Ζελέ με κρασί και ρόδι
Υλικά
- 750 ml γλυκό λευκό κρασί τύπου Σάμος
- 4 φύλλα ζελατίνης (20 γραμμάρια)
- 1 μέτριο ρόδι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το μισό από το κρασί και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε σε άλλο σκεύος. Ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης, αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό, και προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί. Αφήνουμε να κρυώσει,αν και μπορούμε να τοποθετήσουμε το μπολ μέσα σε ένα άλλο όπου έχουμε βάλει παγάκια, ώστε να κρυώσει πιο γρήγορα. Οταν αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε τα σπόρια από το ρόδι και ανακατεύουμε ελαφρώς. Γεμίζουμε με το μείγμα ποτήρια και τα αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν.