Ζελέ μούρο με κρασί σε ποτήρια
Υλικά
- 1 φάκελο φρουί ζελέ βατόμουρο
- 200 γραμμάρια κόκκινο γλυκό κρασί (Μαυροδάφνη)
- 150 γραμμάρια παντεσπάνι
- 250 γραμμάρια βατόμουρα, βύσσινα, φραγκοστάφυλα
- 1 πορτοκάλι
- 5 κουταλιές σούπας μέλι
- 250 γραμμάρια μασκαρπόνε ή ανθότυρο
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το μισό κρασί και λιώνετε το ζελέ. Ανακατεύετε καλά, ρίχνετε το υπόλοιπο κρασί και το αφήνετε να κρυώσει. Ρίχνετε στο ποτήρι το μείγμα ζελέ – κρασιού. Επαναλαμβάνετε με άλλα ποτήρια ώσπου να τελειώσει το μείγμα και τα βάζετε στο ψυγείο. Κόβετε το παντεσπάνι σε κύβους, δουλεύετε το μασκαρπόνε ή το ανθότυρο στο μίξερ, προσθέτοντας σταγόνα σταγόνα 3 κουταλιές σούπας ζεστό μέλι. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και την ενσωματώνετε 1 κουταλιές σούπας στο μασκαρπόνε, ανακατεύοντας προσεχτικά από πάνω προς τα κάτω. Βάζετε την κρέμα στο ψυγείο.
- Ζεσταίνετε το υπόλοιπο μέλι με τη φλούδα πορτοκαλιού κομμένη σε λωρίδες. Ρίχνετε μέσα τα φρούτα, το κονιάκ και βράζετε για 20″-25. Μοιράζετε τη μισή κρέμα στα ποτήρια και συνεχίζετε βάζοντας εναλλάξ παντεσπάνι, φρούτα και κρέμα, ώσπου να τελειώσουν τα υλικά. Στολίζετε με φλούδα πορτοκαλιού και βάζετε στο ψυγείο για 30′ τουλάχιστον πριν σερβίρετε.