Ζελέ μούρο με κρασί σε ποτήρια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ζελέ μούρο με κρασί σε ποτήρια

Υλικά

  • 1 φάκελο φρουί ζελέ βατόμουρο
  • 200 γραμμάρια κόκκινο γλυκό κρασί (Μαυροδάφνη)
  • 150 γραμμάρια παντεσπάνι
  • 250 γραμμάρια βατόμουρα, βύσσινα, φραγκοστάφυλα
  • 1 πορτοκάλι
  • 5 κουταλιές σούπας μέλι
  • 250 γραμμάρια μασκαρπόνε ή ανθότυρο
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το μισό κρασί και λιώνετε το ζελέ. Ανακατεύετε καλά, ρίχνετε το υπόλοιπο κρασί και το αφήνετε να κρυώσει. Ρίχνετε στο ποτήρι το μείγμα ζελέ – κρασιού. Επαναλαμβάνετε με άλλα ποτήρια ώσπου να τελειώσει το μείγμα και τα βάζετε στο ψυγείο. Κόβετε το παντεσπάνι σε κύβους, δουλεύετε το μασκαρπόνε ή το ανθότυρο στο μίξερ, προσθέτοντας σταγόνα σταγόνα 3 κουταλιές σούπας ζεστό μέλι. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και την ενσωματώνετε 1 κουταλιές σούπας στο μασκαρπόνε, ανακατεύοντας προσεχτικά από πάνω προς τα κάτω. Βάζετε την κρέμα στο ψυγείο.
  2. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο μέλι με τη φλούδα πορτοκαλιού κομμένη σε λωρίδες. Ρίχνετε μέσα τα φρούτα, το κονιάκ και βράζετε για 20″-25. Μοιράζετε τη μισή κρέμα στα ποτήρια και συνεχίζετε βάζοντας εναλλάξ παντεσπάνι, φρούτα και κρέμα, ώσπου να τελειώσουν τα υλικά. Στολίζετε με φλούδα πορτοκαλιού και βάζετε στο ψυγείο για 30′ τουλάχιστον πριν σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply