Ζελέ πελτές με Κρασί και Μέλι
Υλικά
- 1 κιλό μήλα ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1/4 φλιτζάνια μέλι
- 1 φλιτζάνια κρασί Σοτέρν
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη (περίπου)
Εκτέλεση
- Βάλτε σε μεγάλη κατσαρόλα τα μήλα, το χυμό, το κρασί, το μέλι και το νερό και σιγοβράστε τα σκεπασμένα περίπου για 10 λεπτά, ώσπου να γίνουν πολτός. Σουρώστε το μείγμα από λεπτό ύφασμα, αφήνοντας να στάζει μόνο του, χωρίς να το πιέσετε. Πετάξτε τον πολτό που θα μείνει.
- Μετρήστε το μείγμα και βάλτε το σε μεγάλη κατσαρόλα. προσθέστε την ανάλογη ζάχαρη για κάθε φλιτζάνια υγρού. Ζεστάνετε το μείγμα δίχως να βράσει, ανακατώνοντας, ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη. Βράστε το μείγμα ξεσκέπαστο περίπου για 10 λεπτά. Δοκιμάστε αν έδεσε. Βάλτε τον ζελέ σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα και σφραγιστέ τα όταν κρυώσει.