ζεστή σαλάτα με κοτόπουλο
Ετοιμο σε 25 λεπτά Θερμίδες 420
Υλικά
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Χυμός και ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού
- 3 στήθη κοτόπουλου σε λωρίδες (150 γραμμάρια το καθένα)
- 100 γραμμάρια τρυφερά φύλλα από σπανάκι
- 250 γραμμάρια φύλλα ραντίτσιο ή μαρουλιού
- 3 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένα
- 1 μικρό αγγούρι σε φέτες
- 75 γραμμάρια καρύδια ψημένα
- 1 κουταλιές σούπας άσπρο κρασόξιδο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε 1 κουταλιές σούπας από το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Σκορπάτε το ξύσμα πορτοκαλιού επάνω στα φιλέτα του κοτόπουλου. Πιέζετε, να κολλήσει καλά. Τηγανίζετε τα φιλέτα του κοτόπουλου για 10-12 λεπτά, γυρίζοντας τα συχνά, ώσπου να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
- Ρίχνετε το οπανάκι, το ραντίτσιο, το σέλερι, το αγγούρι και τα καρύδια σε μεγάλο μπολ. Με τρυπητή σπάτουλα βγάζετε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το βάζετε στο μπολ με τα λαχανικά.
- Βάζετε στο τηγάνι τον χυμό πορτοκαλιού, το κρασόξιδο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βάζετε πάλι στη φωτιά. Ανακινείτε το σκεύος γύρω-γύρω, ώσπου να ζεσταθούν καλά τα υλικά. Περιχύνετε με τη σάλτσα τη σαλάτα, ανακατεύετε και σερβίρετε