ζυμαρικά με μελιτζάνες
ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 3 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες μακρόστενες
- λίγο χοντρό αλάτι για το ξεπίκρισμα
- 400 γραμμάρια μπαβέτε ή σπαγγέτι Νο 6
- 1 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 100 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κύβο λαχανικών
- 400 γραμμάρια συμπυκνωμένο χυμό τομάτας ή κονκασέ
- 200 γραμμάρια παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
- μαϊντανό ή βασιλικό για το γαρνίρισμα
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Αλατίζετε τις μελιτζάνες με χοντρό αλάτι και από τις δύο πλευρές και τις αφήνετε σε σουρωτήρι 20′ να ξεπικρίσουν. Κατόπιν τις ξεπλένετε με άφθονο νερό και τις στεγνώνετε καλά σε απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τις μελιτζάνες λίγες λίγες μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον ντοματοχυμό ή τα ντοματάκια, τον κύβο και αλατοπίπερο. Σιγοβράζετε τη σάλτσα 20′ περίπου μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της. Βράζετε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Διπλώνετε τις μελιτζάνες σαν φωλιές και ρίχνετε εκεί μέσα μεγάλες πιρουνιές από ζυμαρικά. Περιχύνετε με τη σάλτσα που ετοιμάσατε και πασπαλίζετε με το τυρί. Σερβίρετε αμέσως, αφού γαρνίρετε με λίγο βασιλικό ή μαϊντανό.