Ζυμαρικά με σάλτσα σολομού

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ζυμαρικά με σάλτσα σολομού

για 4 άτομα

Υλικά

  • 300 γραμμάρια φιογκάκια ή άλλα ζυμαρικά
  • το ξύσμα και ο χυμός 1 λεμονιού
  • 8 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές σούπας βότκα
  • 300 γραμμάρια καπνιστό σολομό κομμένο σε λωρίδες
  • 3 κουταλιές σούπας φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές σούπας φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • φέτες λεμονιού και φυλλαράκια άνηθου για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Σβήνετε με τη βότκα. Αναμειγνύετε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε το μισό σολομό και τον άνηθο και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το μείγμα στο τηγάνι και δένετε τη σάλτσα. Περιχύνετε με τη σάλτσα τα στραγγισμένα ζυμαρικά και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με πιπέρι και γαρνίρετε με τον υπόλοιπο σολομό, φέτες λεμονιού και φυλλαράκια άνηθου. Σερβίρετε το φαγητό αμέσως.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης