Ζύμη αφράτη με μαγιά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ζύμη αφράτη με μαγιά

Υλικά

  • 1/2 φλιτζάνια γάλα βρασμένο
  • 2 κουταλιές γλυκού κοφτά αλάτι
  • 1 κουταλιές γλυκού κοφτό ζάχαρη
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 20 γραμμάρια μαγιά σε σκόνη
  • 1 1/4 φλιτζάνια χλιαρό γάλα
  • 1/4 φλιτζάνια βούτυρο ή φυτίνη
  • 4 φλιτζάνια περίπου αλεύρι (σκληρό)

Εκτέλεση

  1. Βράζετε το γάλα και όταν γίνει χλιαρό, προσθέτετε το αλάτι, τη ζάχαρη, το αυγό, τη μαγιά, αφού τη διαλύσετε στο χλιαρό γάλα και το βούτυρο ή τη φυτίνη. Ανακατεύετε το μίγμα και ρίχνετε το μισό από το αλεύρι. Χτυπάτε το χυλό έως ότου γίνει λείος και ρίχνετε από το υπόλοιπο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη μάλλον σφιχτή. Τη σκεπάζετε και αφήνετε να μείνει σε χλιαρό μέρος έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης