Ζύμη αφράτη με μαγιά
Υλικά
- 1/2 φλιτζάνια γάλα βρασμένο
- 2 κουταλιές γλυκού κοφτά αλάτι
- 1 κουταλιές γλυκού κοφτό ζάχαρη
- 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
- 20 γραμμάρια μαγιά σε σκόνη
- 1 1/4 φλιτζάνια χλιαρό γάλα
- 1/4 φλιτζάνια βούτυρο ή φυτίνη
- 4 φλιτζάνια περίπου αλεύρι (σκληρό)
Εκτέλεση
- Βράζετε το γάλα και όταν γίνει χλιαρό, προσθέτετε το αλάτι, τη ζάχαρη, το αυγό, τη μαγιά, αφού τη διαλύσετε στο χλιαρό γάλα και το βούτυρο ή τη φυτίνη. Ανακατεύετε το μίγμα και ρίχνετε το μισό από το αλεύρι. Χτυπάτε το χυλό έως ότου γίνει λείος και ρίχνετε από το υπόλοιπο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη μάλλον σφιχτή. Τη σκεπάζετε και αφήνετε να μείνει σε χλιαρό μέρος έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο.