Ζύμη για σπιτικά ζυμαρικά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ζύμη για σπιτικά ζυμαρικά

Υλικά

  • 5 φλιτζάνια αλεύρι
  • 3 αυγά ολόκληρα και 1 κρόκο
  • 1 κουταλιές σούπας κοφτή αλάτι
  • 1 κουταλιές σούπας λάδι
  • νερό χλιαρό, όσο πάρει

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε λεκανίτσα. Ζεσταίνετε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα. Χτυπάτε τα αυγά με πιρούνι και τα προσθέτετε στο αλεύρι. Διαλύετε το αλάτι σε λίγο χλιαρό νερό και το προσθέτετε κι αυτό. Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί για να γίνουν μια ζύμη σφιχτή. Τη σκεπάζετε και την αφήνετε μισή ώρα. Κατόπιν ανοίγετε φύλλα πάχους 0,5 εκ. και τα κόβετε σε στρογγυλά (με ποτήρι του νερού) ή σε τετράγωνα κομμάτια ή σε φαρδιά λαζάνια.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply