Ζύμη για σπιτικά ζυμαρικά
Υλικά
- 5 φλιτζάνια αλεύρι
- 3 αυγά ολόκληρα και 1 κρόκο
- 1 κουταλιές σούπας κοφτή αλάτι
- 1 κουταλιές σούπας λάδι
- νερό χλιαρό, όσο πάρει
Εκτέλεση
- Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε λεκανίτσα. Ζεσταίνετε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα. Χτυπάτε τα αυγά με πιρούνι και τα προσθέτετε στο αλεύρι. Διαλύετε το αλάτι σε λίγο χλιαρό νερό και το προσθέτετε κι αυτό. Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί για να γίνουν μια ζύμη σφιχτή. Τη σκεπάζετε και την αφήνετε μισή ώρα. Κατόπιν ανοίγετε φύλλα πάχους 0,5 εκ. και τα κόβετε σε στρογγυλά (με ποτήρι του νερού) ή σε τετράγωνα κομμάτια ή σε φαρδιά λαζάνια.