Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ανατολίτικη σαλάτα με κοτόπουλο

Μια πεντανόστιμη σαλάτα που έχει κάτι από τα μυστήρια της Ανατολής. Δοκιμάστε την είτε σκέτη είτε ως συνοδευτικό στα φαγητά σας. Έχει λίγο μεγαλύτερη δυσκολία από τις άλλες αλλά ακολουθώντας τις οδηγίες μας, το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Καλή Επιτυχία!

  • Total Time: 40 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
  • 2 μικρές καρδιές μαρουλιών, καθαρισμένες και πλυμένες
  • 5 κοτσάνια σέλινο, καθαρισμένα, πλυμένα και ψιλοκομμένα
  • 150 γραμμάρια κόκκινα ή μαύρα σταφύλια, χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση
  • 340 γραμμάρια φρέσκα βερίκοκα κομμένα σε φέτες
  • 400 γραμμάρια βερίκοκα κονσέρβας, στραγγισμένα
  • 75 γραμμάρια σταφίδες
  • 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
  • 2 μικρές καρδιές μαρουλιών, καθαρισμένες και πλυμένες
  • 5 κοτσάνια σέλινο, καθαρισμένα, πλυμένα και ψιλοκομμένα
  • 150 γραμμάρια κόκκινα ή μαύρα σταφύλια, χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση
  • 340 γραμμάρια φρέσκα βερίκοκα κομμένα σε φέτες
  • 400 γραμμάρια βερίκοκα κονσέρβας, στραγγισμένα
  • 75 γραμμάρια σταφίδες
  • 75 γραμμάρια φιστίκια καραμελωμένα
  • 2 κουταλιές σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι
  • 1 κουταλιές σούπας σάλτσα από πιπεριά καυτερή (θα τη βρείτε στα σούπερ-μάρκετ)
  • 1 κουταλιές σούπας πουρέ ντομάτας
  • 1 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • λίγο κάρυ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνετε τους κύβους κοτόπουλου και τους ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ύλη για 10′-12′ ανακατεύοντας διαρκώς. Αφήνετε τους κύβους του κοτόπουλου να κρυώσουν. Βάζετε τα φύλλα μαρουλιού σε πιατέλα σερβιρίσματος. Ανακατεύετε μαζί το σέλινο, τα σταφύλια, τα βερίκοκα, τις σταφίδες, τα φιστίκια και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Προσθέτετε το κοτόπουλο, ανακατεύετε και απλώνετε το μείγμα στα φύλλα από μαρούλι. Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε μαζί το γιαούρτι, το κάρυ, τον πουρέ ντομάτας, τη σάλτσα από πιπεριές και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε. Περιχύνετε με τη σάλτσα το μείγμα κοτόπουλου. Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Μπορείτε να φτιάξετε τη σαλάτα αυτή με βραστό κοτόπουλο.

  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 20 mins
  • Category: Σαλάτα
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ανατολίτικη