Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ανθότυρο σε ελαιόλαδο

Μια εξαιρετική συνταγή για παρασκευή ανθότυρου που διατηρείται σε βάζο με ελαιόλαδο. Νόστιμο ορεκτικό για όλες τις ώρες. Απαιτεί αρκετό χρόνο προετοιμασίας αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. Καλή επιτυχία.

  • Total Time: 40 mins
  • Yield: 12

Υλικά

  • 750 γραμμάρια γιαούρτι ολόπαχο στραγγιστό
  • 1 κουταλιές γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές γλυκού μπούκοβο
  • 1 κουταλιές σούπας δενδρολίβανο
  • 1 κουταλιές σούπας θυμάρι
  • 1 κουταλιές σούπας ρίγανη
  • 300 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλιές γλυκού σκόρδο σε σκόνη

Εκτέλεση

  1. Παίρνετε μία μεγάλη τετράγωνη γάζα αποστειρωμένη (30 εκατ.) ή ένα κομμάτι μουσελίνα (το βάζετε σε βραστό νερό για 1 -2 λεπτά να αποστειρωθεί). Βάζετε τη γάζα σε φαρδύ πιάτο.
  2. Ανακατεύετε το γιαούρτι με το αλάτι και το βάζετε στο κέντρο της γάζας. Διπλώνετε τις άκρες προς τα επάνω και δένετε γερά με σπάγκο. Κρεμάτε τον σπάγκο με τη γάζα και το γιαούρτι σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο να είναι ελεύθερο από κάτω βάζοντας ένα μπολάκι να στραγγίσουν τα υγρά από το γιαούρτι. Αφήνετε για 2-3 ημέρες να στραγγίσει καλά.
  3. Βάζετε στον φούρνο 2-3 βάζα στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά να αποστειρωθούν.
  4. Σε μπολ ανακατεύετε τις πιπερίτσες, το δενδρολίβανο, το θυμάρι και τη ρίγανη. Πλάθετε με τις παλάμες σας μπαλάκια από το στραγγισμένο γιαούρτι σε μέγεθος καρυδιού. Βάζετε μία στρώση σε κάθε βάζο, πασπαλίζετε με τα μυρωδικά και γεμίζετε το βάζο με το τυρί πασπαλίζοντας κάθε στρώση με τα μυρωδικά. Ρίχνετε το λάδι στα βάζα να σκεπαστούν εντελώς τα μπαλάκια.
  5. Βάζετε στο ψυγείο για 3 εβδομάδες.
  6. Σερβίρετε με ψωμί ψημένο.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 20 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Αποθήκευση
  • Cuisine: Ελληνική