Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Απαλή μους σοκολάτα

Απλή και νόστιμη μους σοκολάτα για γαρνιτούρες και όχι μόνο. Συνιστάται για αρχάριους. (Για έξι άτομα)

  • Total Time: 10 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 2 αυγά
  • 60 γραμμάρια βούτυρο
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί, σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε με το σύρμα τη σοκολάτα και τη ζάχαρη, ώσπου να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βγάζετε το μείγμα από τη φωτιά αλλά όχι από το μπεν-μαρί. Ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε, προσθέτετε το βούτυρο σε κομματάκια. Ανακατεύετε το μείγμα για 2′-3′.
  2. Όταν γίνει χλιαρό προσθέτετε έναν-έναν τους κρόκους, χτυπώντας πάντα με το σύρμα. Χτυπάτε τα ασπράδια με λίγο αλάτι μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Ανακατεύετε προσεχτικά με μια ξύλινη κουτάλα από πάνω προς τα κάτω και προσθέτετε σε 3-4 δόσεις τη μαρέγκα στο μείγμα της σοκολάτας. Βάζετε τη μους σε μπολ και την τοποθετείτε για μερικές ώρες στο ψυγείο.
  3. Πριν σερβίρετε, διακοσμείτε με λεπτές φέτες από γλυκό πορτοκαλιού.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψυγείο
  • Cuisine: Ελληνική