Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Αυγά με ντομάτα Καγιανάς

Πολύ νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή της Μάνης που όμως θα συναντήσετε και σε άλλα μέρη της Ελλάδας με διαφορετικά ονόματα. Απλά ακολοθήστε την συνταγή μας και Καλή σας Όρεξη!

  • Total Time: 10 mins
  • Yield: 1

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 1/2 φλιτζάνια βούτυρο ή λάδι
  • 1/2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  1. Λιώστε καλά στο μπλέντερ τις ντομάτες. Βάλτε στη φωτιά το τηγάνι με το βούτυρο ή το λάδι και, όταν κάψει, ρίξτε μέσα τις ντομάτες, αλατοπίπερο, μισό κουταλιές γλυκού ζάχαρη και τις αφήνετε να βράσουν. Όταν πιουν τα υγρά τους, ρίξτε μέσα τα αυγά, αφού πρώτα τα σπάσετε σε μπολ και τα χτυπήσετε λίγο με σύρμα. Ρίξτε ακόμη λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύετε συνεχώς, ώσπου να ψηθούν τα αυγά.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 245

Keywords: Αυγά, ντομάτα, καγιάνας